Nieuws

Steunzolen op olympisch niveau

De samenwerking met Voet en Sport Orthopedie op Papendal zorgt ervoor dat wij op een hoog niveau zijn opgeleid. De zolen worden aangemeten en gemaakt met de nieuwste apparatuur. Zo heb je een zool van Lees meer

Achillespees klachten? er is een oplossing

Achillespeesontsteking (tendinitis achillis) is een ontsteking van de achillespees, de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Het is een zogenaamde steriele ontsteking (niet-bacterieel). De ontsteking Lees meer

Nieuw Shockwave therapie

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige  ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

 

Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de behandelaar gelokaliseerd. Er wordt daarnaast aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie.

Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen.

Bel voor informatie of maak een afspraak

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde