Nicole Calis

Fysiotherapeut – Manueeltherapeut – Schouder specialist 

“Van jongs af aan wist ik al dat ik een beroep wilde doen waarbij ik écht mensen kon helpen. Na een zoektocht wat dat dan precies moest worden, ben ik op fysiotherapie uitgekomen en dat bleek een schot in de roos. Ik vind het geweldig mensen zo snel mogelijk (en zoveel als mogelijk) van hun klachten af te helpen en om samen te werken om de kwaliteit van leven en bewegen te verbeteren.

In 2008 haalde ik mijn diploma fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Na een paar maanden vrijwilligerswerk en reizen in Azië ben ik gelijk aan het werk gegaan in een particuliere praktijk in Ermelo. Hier heb ik ruim 9 jaar met veel plezier gewerkt.

In deze tijd heb ik mij verder gespecialiseerd als manueel therapeut en heb ik diverse nascholingen gedaan. Met name op het gebied van schouderklachten, lage rugklachten en ‘medical taping’.

Het prettige aan je specialiseren vind ik dat je steeds beter en sneller goede diagnostiek kan toepassen en nog gerichter je patiënt kan helpen en begeleiden. Maar het vak blijft zeer afwisselend want zo is bijvoorbeeld geen schouderklacht gelijk en natuurlijk ook geen mens en zijn context hetzelfde!

Het is fijn elke dag in contact te zijn met zoveel verschillende mensen. Je komt als therapeut letterlijk en figuurlijk heel dichtbij de mens. Daarom vind ik het heel belangrijk en waardevol om een goede relatie met al m’n patiënten op te bouwen.

De mooiste momenten zijn als je patiënt klachtenvrij en tevreden de praktijk kan verlaten, met voldoende bagage om de klachten te kunnen beheersen of, nog beter, te voorkomen.

U kunt mij regelmatig tegen komen in het dorp, want in mijn vrije tijd ben ik graag buiten, hardlopend bij de atletiekvereniging, wandelend, of samen met mijn vriend en zoontje op pad.”

Terug naar medewerkers

Ontwerp & realisatie: Refreshed

Foto's door: Studio Monde